Skausmas sekso metu: kokios priežastys ir kaip to išvengti?

d0610ff3658521c9ab689d5cc6853055Ne viena mergina galėtų prisiminti, kad per pastarąjį mėnesį mylintis pajautė skausmą, diegimą ar dūrimą. Vienoms tokie pojūčiai sukelia nemažai nerimo, o kitoms – tai netgi atrodo neatsiejama sekso dalis.

Pabandykime apžvelgti dažniausiai priežastis, kodėl jaučiamas skausmas sekso metu.

Esate nepakankamai sudrėkusi. Jei trūksta drėgmės, sekso metu kylanti trintis bus nemaloni ar net kels skausmą. Probema gali kilti tiek dėl nepakankamo susijaudinimo, tiek ir dėl įvairių kitų organizmo faktorių (daugiau informacijos rasite ansktesniame straipsnyje). Situacijos, kai nepavyksta natūraliai sudrėkti, karts nuo karto pasitaiko daugumai merginų, todėl savo miegamajame turėkite bent mažą pakuotę lubrikanto ekstra atvejui.

Nespėja pailgėti ir praplatėti makštis. Dauguma puikiai žino, kad susijaudinusi moteris sudrėksta, tačiau kartais pamiršta, kad susijaudinus, taip pat pailgėja ir praplatėja makštis. Tam, kad prisitaikytų prie vyro penio dydžio. Ir šis procesas užtrunka. Todėl skirkite pakankamai laiko įžangai, tam, kad pakankamai susijaudintumėte.

Stresas, įtampa ir nuovargis. Šie pojūčiai kliudo atsipalaidavimui. O atsipalaidavimo trūkumas gana dažna skausmo sekso metu priežastis. Todėl skirkite laiko sau ir vienas kitam prieš užsiimdami meilės žaidimais. Puikiai padėti gali puodelis arbatos romantiškoje aplinkoje ar mylimojo rankomis atliktas masažas.

Partnerių anatomijos nesuderinamumas. Kartais taip nutinka, kad vaikino penis yra šiek tiek per didelis ir sueitis kelia skausmą. Tokiu atveju gelbėja gausi lubrikacija, švelnumas bei tinkamos sekso pozos pasirinkimas. Ypač geras pasirinkimas, jei sekso metu moteris yra ant viršaus ir pati gali reguliuoti, kiek vyras į ją įeina.

Grubus partneris. Staigūs, grubūs ir per daug greiti ir intensyvūs judesiai gali kelti skausmą. Nebijokite paprašyti partnerio elgtis švelniau ir sumažinti tempą.

Lytinių organų infekcijos ir ligos. Tai viena dažniausių priežasčių, kodėl skauda mylintis. Todėl, jei skausmas sekso metu kartojasi nuolat, būtina apsilankyti pas ginekologą.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos