Kai susijaudini, bet nesudrėksta

tumblr_lzv9kj9nTc1qfvrczo1_500Įprasta, kad vienas akivaizdžiausių ženklų, jog moteris susijaudinus ir pasiruošusi seksui – jos vaginos sudrėkimas. Tačiau, būna ir taip, kad aistra veržiasi pro kraštus, sekso norisi čia ir dabar, bet tarp kojų sausiau nei dykumoje. Tokioje situacijoje yra atsidūrusi kiekviena moteris ir ne kartą. Tai visiškai natūralu ir tą gali sukelti praktiškai bet kas. Jei sudrėgti sudėtinga jau ilga laiką ar tai kartojasi labai dažnai, svarbiausia, atrasti, kokia galėtų būti pagrindinė priežastis ir galbūt net paprastai ją išspręsite.

Pirmiausia verta pastebėti, kad natūrali moters lubrikacija yra skirtinga viso mėnesinių ciklo metu. Dažniausiai ciklo pradžioja ji yra mažiausia, o ciklo gale – gausiausia. Kai kurioms moterims šis skirtumas gali būti itin ryškus, ir ciklo pradžioje natūraliai sudrėkti net beveik neįmanoma.

Natūralią lubrikaciją taip pat gali veikti emocinė ir psichologinė būsena. Net jei jus beprotiškai jaudina partneris, visą dieną jus darbe gainiojęs stresas ir nuovargis, gali neleisti sudrėkti. Taip pat natūralią lubrikaciją gali stabdyti, jei kažkas, susiję su seksu jums kelia nerimą. Galbūt drovitės, gėdyjatės savo kūno, jaučiatės nejaukiai arba kažkas sekso metu jums nelabai patinka, nemalonu, nedrįstate išsakyti savi norų. Net ir tas pats lubrikacijos trūkumas kartais moteris priverčia per daug nerimauti ar net jausti nepatogiai, tuomet sudrėkti pasidaro tik dar sunkiau. Todėl, jei bet kas jūsų intymiame gyvenime jums kelią nerimą, būtina pasikalbėti su partneriu ir drauge išspręsti nerimą keliančias problemas.

Poveikį  sudrėkimui gali turėti ir savijauta, pavyzdžiui tą padaryti bus sudėtingiau, jei jums bus šalta.

Jei mylitės retai, organizmas gali būti prisnūdęs ir ne taip gerai reaguoti į susijaudinimo siunčiamus signalus.

Įvairios sveikatos būsenos ir problemos taip pat gali turėti įtarkos natūraliai lubrikacijai. Pavyzdžiui, sudrėkti sunkiau moterims, turinčioms stuburo problemų, patyrusioms gimdymo traumų, žindančioms moterims ar patiriančioms menopauzę. Sausumą sukelti gali ir vartojami vaistai ar vitaminų ir mineralų, ypač cinko, trūkumas bei narkotinių medžiagų vartojimas. Taip pat, tai gali būti įvairių lytinės sistemos ligų požymis, tad jei pastebėjote, kad sausumo jausmas kankina ilgai, geriau apsilankykite pas gydytoją.

Prezervatyvai taip pat gali veikti sausinančiai. Drėgmės trūkumas, mylintis su jais, gali sukelti ne tik nemalonius pojūčius, bet ir jų plyšimą, tad būtinai pasirūpinkite gera lubrikacija.

Kartais natūralią lubrikaciją galima „pramušti“ ir natūraliais būdais. Pavyzdžiui ilgiau pasižaidus su įžanga ar pasimėgavus oraliniu seksu ar masturbacija (vienai, ar su partneriu). Jei nesate pakankamai sudrėkus, tačiau partneris į jus gali įeiti nesukeliant jums skasmo, to irgi gali užtekti, kad po keletos akimirkų drėgnumo jau būtų pakankamai.

Tačiau prisiminkite, kad sausros periodu, tiesiog galite pasinaudoti lubrikantu. Ir tai nėra blogai ir dėl to visiškai neturėtų būti nejauku ar gėda.

Mieli vyrai, įsidėmėkite, kad jei mergina nesudrėkusi, tai dar nereiškia, kad ji nenori sekso ir nėra tam pasiruošusi. O jei nesate visiškai tikri dėl to, tiesiog paklauskite.

Daugiau intymių idėjų – Facebook!

Tags: , , ,

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos