Prisilietimai – paprastas būdas kurti intymumą

tumblr_ma5aiezb3L1rqh8wco1_500Vienas iš svarbiausių dalykų, padedančių išlaikyti laimingus ilgailaikius santykius – fizinio intymumo išlaikymas. Fizinis intymumas – tai ne tik seksas. Tai – visuma visų mūsų prisilietimų. Nustatyta, kad partnerio prisilietimai padeda išsiskirti hormonui oksitocinui, kuris atsakingas už prieraišumo kitam žmogui, pasitikėjimo ir artumo jausmus. Ne veltui nauji santykiai gimsta vis drąsėjant prisilietimams prie vienas kito.

Partnerio prisilietimai gali padėti sumažinti stresą, nerimą ar net nuovargį. Taip pat dažnesnis fizinis kontaktas puikiai gali pasitarnauti pralaužiant ledus, kai poroje trūksta bendravimo ar iškyla problemų seksualiniame gyvenime. Tuo tarpu, jei jūsų santykiuose kūniško kontakto netrūksta, rizika susidurti su santykių problemomis tampa ženkliai mažesnė.

Deja, gan dažnai porose nutinka, jog bėgant metams, prisilietimai tampa vis retesni. Bučkis prieš išsibėgiojant į darbus, bučkis – po jų, gal vienas kitas apsikabinimas. Na ir, žinoma, seksas. Tačiau, trūkstant fizinio intymumo kasdieniniame gyvenime, net ir šis gali pradėti atrodyti ne toks patrauklus, kadangi mylimas žmogus nebeatrodo toks artimas.

Kaip spręsti šią problemą? Tai – labai paprasta. Tiesiog dažniau lieskite vienas kitą. Dažniau apsikabinkite, bučiuokitės, paglostykite vienas kitą. Prisiglauskite vienas prie kito ar bent susikibkite rankomis žiūrint filmą. Kartais ateikite ir prigluskite prie mylimo žmogaus, kai jis užsiemęs buities darbais ar asmenine veikla. Ar bent perbraukite per jo plaukus ar pečius praeinant pro šalį. Pasiūlykite masažą po sunkios darbo dienos. Nemokate atlikti masažo? Paprasčiausiai paglostinėkite ar pakasykite jam nugarą ar galvą. Taip pat puikiai tinka užsiimti aktyvia veikla, reikalaujančia fizinio kontakto: šokite, užsiimkie porų joga, mokykite partnerį ko nors jam naujo, kas reikalaus jūsų prisilietimo (plaukti, čiuožinėti ir t.t.). Apsikabinkite prieš užmiegant. Jei jums nepatogu miegoti apsikabinus, turėkite ritualą kelias minutes pabūti apsikabinus, atsigulus į lovą.

Taip pat būtinai reaguokite į partnerio prisilietimus. Intymus ryšys turi būti kuriamas abipusis. Jei stengsis tik vienas iš jūsų, tai prilygs skambančiam telefonui, kuriuo niekas neatsiliepia. Net jei ir nesate žmogus, linkęs meilintis ir glaustytis, pasistenkite. Ir kartokite kuo dažniau. Jei sunku, pamirštate ar nepagalvojate, kad pertneriui reikia skirti fizinio kontakto, užsibrėškite sau tikslą. Pavyzdžiui, nusiteikite, kad 3 kartus per dieną prisilietimais parodysite partneriui dėmesį. Ir tai kartokite. Vėliau, skaičių padidinkite. Paglostykite, apkabinkite, prisgluskite, netikėtai pabučiuokite ir pastebėsite kaip partneris pradeda labiau atsipalaiduoti, pažvalėja, taip pat pradeda daugiau ir atviriau su jumis kalbėtis. Taip tarp jūsų atsiranda stipresnis intymumo jausmas. Ypač negailėkite prisilietimų, jei matote, jog mylimas žmogus nuliūdęs, susierzinęs ar sunerimęs.

Kasdienybę papildžius mažais ir nekaltais prisilietimais, savaime atsiranda ir noras dar labiau stiprinti intymumą. Nevaržykite savęs. Seksualūs prisilietimai tinka ne tik tuomet, kai žengiama į lovą. Geriausia aistrą kurstyti dar gerokai prieš pasukant į miegamąjį. Mėgaukitės flirtuodami prisilietimais. Lyg netyčia perbraukite per kūno vietas, kurios labiausiai jaudina partnerį. Aistringai pasibučiuokite dar valgant pusryčius, pasiglamonėkite ir padirginkite vienas kito erogenines zonas vairuojant automobilį ar ruošiant vakarienę, o nekaltą atpalaiduojantį masažą pakeiskite erotiniu, vienas kitą nuprauskite duše ir vonioje. Tuomet jūsų susikurtas intymymas leis labiau atsipalaiduoti mylintis, padės sukurti žaismingesnę nuotaiką ir labiau mėgautis.

Straipsnis publikuotas suaugusiems.lt puslapyje.

Tags: , ,

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos